Jeroen Cornet was reeds een gediplomeerd fitnessinstructeur voordat hij zijn studie begon aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Tijdens deze studie was hij fitnessinstructeur bij Sportinstituut Tom van der Kolk in Alkmaar. Daarbij werd hij personal trainer, en gediplomeerd sportmasseur, in de Victoria Active Club in Amsterdam.
 

Tijdens zijn laatste jaar op de ALO doceerde hij als stagiare op het CIOS de vakken trainingsleer, bewegingsleer en gaf tevens ondersteuningslessen daarin.
Voor zijn specialisatie 'Sport, Bewegen en Gezondheid' schreef hij een scriptie over het effect van fysieke belasting bij ouderen.
 
Na de ALO werd nog deels de opleiding Traditionele Chinese geneeswijze gevolgd voordat hij begon als docent LO op het Hoofdvaart College te Hoofddorp.
 
Vanuit het voortgezet onderwijs stapte hij over naar het basisonderwijs. Tegelijkertijd kwam de overstap van de Victoria Active Club naar Sportstudio Buiten in Almere.

Sinds 2006 is hij werkzaam op het ROC Flevoland als docent van de opleiding Sport en Bewegen. Hier heeft hij de specialisatie fitness A en fitness B ontwikkeld. Tevens is hij docent van het vak 'Mens in beweging' (onderdelen: anatomie, pathologie, biomechanica, inspanningsfysiologie, trainingsleer, EHBO, voedingsleer, pedagogiek en psychologie) en coach.

Naast zijn baan ontwikkelde Jeroen de internetsite
www.fitnessschema.nl (met meer dan 60.000 bezoekers in 2007) en studeerde hij Orthomoleculaire voedingsleer. Tegenwoordig studeert hij Westerse medische basiskennis.